Zaterdagavond speelde de 1e herenploeg van Mendo de 1/16e finale van de beker van België tegen Envol Herve Mortroux, een ploeg uit 1ste Nationale.

De mannen van Booischot begonnen heel enthousiast aan de wedstrijd en liepen al vlug 7-2 uit. Ze speelden heel geconcentreerd en haalden dan ook vlot de 1ste set binnen. (8-4, 16-7 en 25-10)

Ook in deel 2 gaven ze hun tegenstanders geen kans om in de wedstrijd te komen en daar kon zelfs een furieuze coach Erik Verstraeten niks aan veranderen. Hij moest lijdzaam toezien dat de droge 2-0 cijfers op het bord kwamen. (8 -6, 16-12 en 25-16)

In de 3de set kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong en duurde het tot de 2de TTO voor onze mannen de situtatie konden rechttrekken. Dan zorgde de ingekomen Ward Van Dyck met 2 aces op rij voor de kentering en uitblinker Ruben Duwaerts mepte na iets meer dan een uur de 1ste matchbal direct tussen de lijnen! (3-8, 16-14 en 25-22)

Nu wordt het uitkijken naar de komst van Lindemans Aalst (misschien toch nog iets beter gekend als Asse Lennik) op 25, 26 of 27 oktober. Een unieke gelegenheid die we uiteraard niet zomaar zullen laten voorbijgaan!!

Verslag: Annemie Daems/foto: Michiel Cremers/Mendo Booischot/Nnieuws.be